Skupina mladých lidí mluví - Blog OVB
Vše o vašich financích

Náš blog

Zde se dozvíte vše o tématech financí, opatření, pojištění a kariéry. Poskytujeme vám užitečné tipy pro váš každodenní život, informujeme o novinkách ze světa financí a dáváme vám náhled ze zákulisí OVB.

Dítě u bazénu s vodní pistolí – Cestujte bezpečně

| OVB Allfinanz, a.s.

Hurá na dovolenou! Tipy pro cestovní pojištění a váš rozpočet na cestování

Bez ohledu na to, zda cestujeme s batohem po Thajsku, nebo se ubytujeme v all-inclusive hotelu v Tunisku, pro jakoukoliv dovolenou má smysl mít sjednané pojištění. Může se stát, že třeba těsně před dovolenou onemocníte, nebo vám ukradnou věci z hotelového pokoje. Cestovní pojištění vás ochrání před finančními důsledky, a vy tak můžete bezstarostně odjet na dovolenou.

| OVB Allfinanz, a.s.

Jak si vedlo Doplňkové penzijní spoření a Penzijní připojištění v loňském roce?

V dnešní době, kdy se setkáváme s výrazně rostoucí inflací, současně s ohledem na demografické složení obyvatelstva ČR, se stává téma spoření stále výraznějším. Jednou z možností je spoření na penzi v podobě státem podporovaných produktů, Doplňkového penzijního spoření (dále jen „DPS“) a Penzijního připojištění (dále jen „PP“), to však bylo možné uzavřít pouze do prosince 2012.

Žena na home office – práce z domova z postele

| OVB Allfinanz, a.s.

Home Office – Tipy pro vytvoření domácí kanceláře pro práci z domova

Ze slunného balkónu, pohodlně z gauče nebo u perfektně vybaveného stolu – práce z domova je možná z jakékoliv místnosti či místa ve vlastním domě či bytě. Práce se stává flexibilnější, a zejména rodiče pak mohou lépe sladit svůj soukromý život s prací. V našem článku se dozvíte vše, co potřebujete o práci z domu vědět.

Studenti v konverzaci – Studentské financování

| OVB Allfinanz, a.s.

Možnosti financování studia

Chceš začít studovat? Nebo snad rozšířit svůj bakalářský titul o magisterský? I studium na státních univerzitách s sebou nese značné náklady, avšak z časových důvodů souběžná práce na plný úvazek většinou nepřipadá moc v úvahu. Máme proto pro tebe několik tipů a možností, jak své studium financovat.

Smějící se batole – Spořte dětem smysluplně s dětským spořicím plánem

| OVB Allfinanz, a.s.

Spoření pro děti: Jaké investice pro děti dávají smysl

Ať už chcete spořit na řidičský průkaz, vzdělání nebo za účelem zaopatření v pozdějším věku, mějte na paměti, že i díky malým příspěvkům můžete do doby, než budou peníze skutečně potřeba, našetřit nemalou částku. A to především tehdy, začnete-li odkládat prostředky pro vlastní děti či vnoučata již v útlém věku. Jak ale v době nízkých úrokových sazeb a vysoké inflace spořit potomkům tak, aby se to vyplatilo?

| OVB Allfinanz, a.s.

Spoření na stáří je lepší nepodceňovat

Spoření na stáří je téma, které se obyvatel ČR vzhledem k demografickému složení státu, týká čím dál tím více. Situaci nepomáhá ani vývoj posledních let, ať již se jedná o problematiku koronaviru, jež ovlivňuje prakticky každý aspekt nejen našeho života, ale i ekonomické situace občanů i státu. Nezbytnost zohledňovat nepředvídatelné a nutnost zabezpečování můžeme pozorovat i na aktuální problematice energetické krize a celé řadě dalších.

Mladá žena u stolu s chytrým telefonem, notebookem a dokumenty pro vedení osobního rozpočtu

| OVB Allfinanz, a.s.

Veďte si osobní rozpočet: Jak mít přehled o svých financích

V každodenním shonu má přesný přehled o svých financích jen málokdo. Osobní peněžní deník vám pomůže sledovat vaše příjmy a výdaje. Dobrou zprávou je, že vést si evidenci o příjmech a výdajích není vůbec těžké. Nemusíte být odborníkem na vedení účetnictví – jakmile uděláte první krok, je důležité vytrvat.

| OVB Allfinanz, a.s.

Do dluhové pasti se dnes člověk dostane až děsivě snadno

Podlehnout úvěrům a upadnout do dluhové pasti je v dnešní době až děsivě jednoduché. A důvodů, které tento problém mohou způsobit, je opravdu hodně. Od závažných životních situací až po všední nákupy, které lidi uvrhnou do tohoto nekonečného kolotoče splácení.

Dítě házející mince do spořícího prasátka – měsíční fixní náklady

| OVB Allfinanz, a.s.

Co jsou fixní měsíční náklady domácnosti a jak vysoké by měly být?

Víte, kolik měsíčně utratíte? Mnoha lidem chybí přehled o tom, kolik měsíčně utratí – přesto je to nezbytný základ pro vlastní finanční a životní plánování. Celkové výdaje domácnosti jsou vždy tvořeny fixními a variabilními náklady. Ale co přesně jsou fixní náklady? A jakou část rozpočtu domácnosti by měly tvořit?