Skupina mladých lidí mluví - Blog OVB
Vše o vašich financích

Náš blog

Zde se dozvíte vše o tématech financí, opatření, pojištění a kariéry. Poskytujeme vám užitečné tipy pro váš každodenní život, informujeme o novinkách ze světa financí a dáváme vám náhled ze zákulisí OVB.

| OVB Allfinanz, a.s.

Co vše se vám může stát nejen na cyklostezce?

Stejně jako vloni, tak i letos se spousta lidí rozhodla trávit dovolenou v České republice. U Mácháče, v Českém Krumlově anebo třeba na Šumavě na kolech. Prázdniny jsou už opravdu za rohem, a tak si pojďme připomenout, na co si právě na kole dávat pozor a k čemu se nám může hodit pojištění.

| OVB Allfinanz, a.s.

Bankovní identita. K čemu je dobrá a jak nám usnadní život nejen v komunikaci s úřady?

V nedávno vyhlášených výsledcích ankety Zákon roku 2020 vyhrál na celé čáře (72,9 % hlasů) zákon o bankovní identitě. Co to tzv. „bankovní identita“ je a jak Vám může ulehčit život? Více se dozvíte v našem blogu!

| OVB Allfinanz, a.s.

Jak vyzrát nad jarním nebezpečím ohrožujícím rodinný rozpočet?

Přichází jaro! Oblíbené období, kdy se probouzí příroda, přibývá světla a dny se prodlužují. Tenhle čas však přináší i negativní aspekty jako jsou nehody, které nám mnohdy mohou radost z hezkého počasí překazit. Na co si dát na jaře pozor a jak se před případným nebezpečím chránit?

| OVB Allfinanz, a.s.

Tři pojištění, která se vždy vyplatí

S veškerými zimními nástrahami Vám může pomoci jedině správně sjednané pojištění. Myslete na své finance a mějte vždy všechna „3P“ pohromadě – životní, majetkové a odpovědnostní pojištění vám zaručí klidný život v neklidné době.

| OVB Allfinanz, a.s.

Hypotéky v roce 2020? Překvapivě, ale ne náhodou rekordní

V dubnu roku 2020 by se málokdo odvážil tvrdit, že hypoteční trh v České republice právě prožívá svou nejlepší sezónu. Čím to bylo způsobeno a jaký je výhled do letošního roku?

| OVB Allfinanz, a.s.

Co čeká Vaše finance vznikem manželství

Když si dva jedinci u oltáře, popřípadě na jakékoliv jiném místě, řeknou svoje ano, většinou to považují za velkou změnu ve svém životě. A změna to opravdu je, a to nejen po stránce právní, ale i po stránce finanční. Co se tedy pro novomanžele mění?

| OVB Allfinanz, a.s.

Podpojištění domácnosti po Vánocích a nejen po nich

Radost z nové televize, počítače či třeba hudebního nástroje může být rychle pryč. Ježíšek byl sice štědrý, ale v případě, že nastane situace, kdy dárky jsou zničeny, nefunkční nebo dokonce slouží nechtěnému „příteli“ a pojišťovna Vám odmítne plnit z vaší pojistné smlouvy škodu na pár týdnů „staré“ věci, máte chuť někomu pořádně vynadat.

| OVB Allfinanz, a.s.

Obvykle není vidět, ale dokáže napáchat velké škody. Znáte jí?

Je chladné ráno, spěcháte do práce a auto najednou nestartuje. Na vině může být třeba i hlodavec. Jak na něj vyzrát?

| OVB Allfinanz, a.s.

Spoření jako důležitá kapitola rodinných financí

Pod pojmem spoření si představujeme různé věci. Jako děti spoření na vysněnou hračku, mobil, v dospělém věku na velké a důležitější věci.