Výhody místo předsudků – dobré důvody proč mít finančního poradce

|

Finanční poradenství nabízí klientům mnoho výhod.

Výhody místo předsudků – dobré důvody proč mít finančního poradce

Image finančního poradce velmi utrpěla zejména po finanční krizi v roce 2008. Nezřídka lze v médiích slyšet, že díky digitalizaci je tato profese zbytečná. Není tomu ale tak. Finanční gramotnost obyvatel bohužel nestoupá tak rychle, aby se klienti mohli spolehnout pouze na svůj úsudek a na produkty doporučené z různých srovnávačů.

Pokud jde o peníze, spoléhá se většina klientů stejně jako dříve na osobní poradenství. Není divu: Kdo se v džungli finančních služeb nevyzná, podstupuje riziko, že uzavře smlouvy, které se k dané životní situaci vůbec nehodí, nebo nestačí finanční produkty průběžně aktualizovat právě při změně osobní situace. A to může být někdy opravdu drahé. S finančním poradcem to budete mít snazší. Zde uvádíme přehled tří nejdůležitějších výhod:

1. Finanční poradci OVB jsou skutečně všestranní

Které pojištění potřebuji? Jak se nejlépe zajistím na stáří? Jaké investice jsou pro mě vhodné? Řízení vlastních financí není snadné a rozhodně nepatří k běžným a oblíbeným volnočasovým aktivitám. Nejprve musíte zjistit svou potřebu, získat nabídky a poté je srovnat – a to vše většinou u různých bank, pojišťoven nebo stavebních spořitelen. Tento maraton služeb si můžete ušetřit díky poradci OVB. Poradce OVB je certifikovaný odborník ve všech tematických oblastech týkajících se osobních a rodinných financí. Všechny finance tak budou pod jednou střechou. Pro určení nejlepší strategie poradce nejprve s každým klientem hovoří o jeho cílech a přáních. Změna plánu? Žádný problém. Poradce OVB stojí u svého klienta v každé životní situaci jako spolehlivý odborník a odpovídajícím způsobem přizpůsobuje finanční plánvání.

2. Strategie prémiového výběru

A odkud poradce OVB vůbec ví, které finanční produkty jsou dobré? Nemůže mít přece každého jednotlivého poskytovatele služeb pod dohledem, nebo ano? Pro tento „problém“ máme dobře promyšlené řešení. OVB vybírá nejrenomovanější produktové partnery ze širokého spektra všech bank, pojišťoven, penzijních společností, investičních společností nebo stavebních spořitelen na trhu. Díky tomu mohou naši poradci pro své klienty vybírat ze skupiny top produktů. Centrála OVB stálými kontrolami produktů našich partnerů pečuje o to, aby byla kvalita vždy co nejvyšší. Pro naše poradce pak slouží analytické produktové oddělení na centrále, které sleduje neustále novinky, a naši poradci tak mají přístup k nejnovějším informacím na trhu.

3. Poradenství na základě provize je pro placené poradenství nejlepší alternativou

Žádné kompetentní finanční poradenství není samozřejmě zdarma. Za své služby je poradce odměněn formou provize. Nakonec se musí každý klient sám rozhodnout, co je pro něj přijatelnější. My v OVB si myslíme, že poradenství na základě provize nabízí našim klientům pouze výhody. Největší výhoda je přitom nasnadě. Klient zaplatí pouze tehdy, když skutečně dojde k uzavření smlouvy. To znamená, že existuje možnost nechat si poradit bezplatně, aniž byste museli na stůl položit jedinou korunu. Navíc je pro soukromé osoby provize většinou výhodnější než placené poradenství, jelikož se řídí podle výše platby pojistného či např. výše investice.

Vzbudili jsme také váš zájem? Sjednejte si s poradcem OVB nezávaznou schůzku v blízkosti svého domova.

Vice

Přečtěte si také:

| OVB Allfinanz, a.s.

Ženy a finanční zajištění do budoucna – plnou parou vpřed do finančních problémů v důchodu

Po celé Evropě jsou častěji ve stáří postiženy chudobou ženy než muži. Není divu, nižší plat znamená nižší důchod. Zajištění do budoucna by však mělo být důležitým tématem především pro ženy. Aktuálně však realita vypadá úplně jinak.

| OVB Allfinanz, a.s.

Odkud pramení strach z investic apod.?

Jakmile jde o peníze, Evropané volí raději jistotu. Potvrzuje to finanční barometr 2017 mezinárodní výzkumné agentury GfK. Především mladší generace nerada riskuje.