OVB začíná obchodní rok 2020 s výrazným nárůstem v obratu a ve výsledcích

|

Kolín nad Rýnem,7. května 2020 Evropský finančně poradenský holding OVB odstartoval svůj jubilejní 50. rok velmi dobrým prvním čtvrtletím. Provizní příjmy dosáhly v lednu až březnu letošního roku celkem 66,8 mil. eur, tím se dostaly výrazně výš nad hodnotu předchozího roku, a to o 5,9 procent. Všechny tři regiony holdingu vykázaly nárůst obratu.

Počet klientů OVB v patnácti evropských zemích vzrostl ve srovnání s rozhodným dnem uplynulého roku o 6,6 procent na současných 3,87 milionu klientů. Dařilo se i rozšiřovat řady nových finančních zprostředkovatelů OVB. Jejich počet meziročně stoupl napříč Evropou z 4 911 na 5 041 zprostředkovatelů provozujících finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost.

Mario Freis, výkonný ředitel (CEO) OVB Holding AG: „V prvním čtvrtletí našeho jubilejního 50. roku se nám podařil velmi dobrý start. Přesto si musíme počkat, jak silné dopady bude mít na naši další obchodní činnost šíření COVID-19. Finanční zprostředkovatelé společností v jednotlivých zemích pracují ve změněných podmínkách a pravidlech i nadále s vysokým nasazením, a přitom pro finanční poradenství a sjednávání produktů využívají prostředky on-line komunikace.“

V nejsilnějším regionu střední a východní Evropy výrazně vzrostly provizní příjmy o 8,3 % na 31,4 mil. eur. Regionu střední a východní Evropy se tak podařilo mírně zvýšit obrat na 19,3 mil. eur. Cílové výnosy ze zprostředkování byly v regionu Německo významně překonány o 7,8 procenta na 16,1 mil. eur.

S provozním výsledkem 3,9 mil. eur, dosaženým holdingem v prvních třech měsících roku, dokázala OVB překročit hodnoty předchozího roku o 51,6 procent. EBIT se v regionu střední a východní Evropy podařilo výrazně zvýšit o 70,2 procent na 2,5 mil. eur (předchozí rok: 1,5 mil. eur). Rovněž v regionu Německo byl provozní výsledek výrazně překonán o 32,2 procent z 1,9 mil. na 2,5 mil. eur.

S ohledem na současnou nejistotu ohledně očekávaných dopadů pandemie COVID-19 vychází představenstvo i přes dobrý vývoj v prvním čtvrtletí 2020 z aktuálního výhledu na obchodní rok 2020, který je beze změny oproti prognóze z 25. března 2020 – tedy z klesajících provizních příjmů a poklesu provozních výsledků.

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými finančními produkty uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku.

Společnost OVB působí v současné době v 15 evropských zemích. Celkem 5 041 finančních poradců provozujících finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost pečuje o zhruba 3,87 milionu klientů. V roce 2019 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkový výnos ve výši 257,8 mil. eur a EBIT ve výši 14,1 mil. eur.

OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

OVB Allfinanz, a.s., byla založena v České republice v roce 1992. Jsme hrdí na to, že jsme s více než jedním milionem klientů jednou z nejúspěšnějších zemí v rámci celého holdingu. OVB má více než 1 100 finančních poradců (vázaných zástupců registrovaných ČNB).

Prezentace výsledků prvního čtvrtletí roku 2020 a průběžná zpráva je pro vás připravena ke stažení na stránkách www.ovb.eu v rubrice Investor Relations.

Tuto tiskovou zprávu naleznete také na internetu na:

www.ovb.cz ➔ Pro média ➔ Tiskové zprávy

Ukazatele holdingu OVB za první čtvrtletí roku 2020

Provozní ukazatele

3,63 mil.

3,87 mil.

+6,6 %

+2,6 %

63,1

66,8

+5,9 %

Finanční ukazatele