OVB v prvním čtvrtletí hlásí růst počtu klientů a stabilní vývoj obratu

OVB v prvním čtvrtletí hlásí růst počtu klientů a stabilní vývoj obratu

Kolín nad Rýnem, 8. května 2018 – Evropský finančně poradenský holding OVB dokázal zvýšit počet klientů v meziročním srovnání o potěšitelných 2,7 procenta z 3,28 na 3,37 milionu. Celkové provizní příjmy v prvním čtvrtletí 2018 lehce vzrostly na 58,6 milionu eur. V nejsilnějším regionu střední a východní Evropy výrazně stouply celkové provizní příjmy, celkem o 5,0 procenta. V Německu zůstaly o 5,3 procenta nižší než ve stejném období předchozího roku, protože zde dále působil vliv předpisových změn. V regionu jižní a západní Evropy se celkové provizní příjmy nepatrně snížily, v souhrnu o 0,4 milionu eur.

„U celkových provizních příjmů dokázala společnost OVB kompenzovat zpomalený vývoj na trzích některých zemí poměrně výrazným růstem na jiných,“ říká Mario Freis, CEO společnosti OVB Holding.

Holding OVB dosáhl provozního výsledku (EBIT) 2,9 milionu eur, který především kvůli plánovaným vyšším nákladům v rámci implementace strategických opatření zůstal o 0,3 milionu eur za předchozím rokem.

Předpověď na obchodní rok potvrzena

„Průběh obchodování v prvním čtvrtletí 2018 potvrzuje naši předpověď pro celý rok,“ říká finanční ředitel (CFO) OVB Oskar Heitz. Představenstvo nadále vychází z mírně klesajícího vývoje celkových provizních příjmů. Ve spojení s vyššími náklady na strategická opatření a realizované regulatorní požadavky bude operativní výsledek činit 13,0 až 13,5 milionu eur. Solidní finanční situace holdingu OVB přesto umožní zachovat kontinuitu dividend.

O holdingu OVB

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích. 4 709 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,37 milionu klientů.

V roce 2017 dosáhl OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 225,3 milionu eur a EBIT ve výši 16,0 milionu eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).
Tuto tiskovou zprávu naleznete také na internetu na:
www.ovb.cz -> Pro média -> Tiskové zprávy