OVB dosáhla v prvním pololetí roku 2018 růstu obratu a počtu klientů

|

Kolín nad Rýnem, 7. srpna 2018 – Evropský finančně poradenský holding OVB dokázal zvýšit počet svých klientů v Evropě na 3,41 mil.
Celkové provizní příjmy v prvním pololetí 2018 ve výši 115,3 mil. eur byly o 0,6 procenta vyšší než v předchozím roce. OVB se v Německu přitom podařilo s celkovými provizními příjmy ve výši 29,0 mil. eur téměř vyrovnat pokles v prvním čtvrtletí 2018. V regionu jižní a západní Evropy byl prodejní výkon 29,0 mil. eur po letech dynamického růstu nižší než v předcházejícím roce. Region střední a východní Evropy se vyvíjel velmi potěšitelně a dosáhl zvýšení o 3,9 procenta na 57,3 mil. eur.

„Vývoj obratu v prvním pololetí celkově mírně předčil naše očekávání. Růstem celkových provizních příjmů v regionu střední a východní Evropy se nám podařilo více než vyrovnat utlumený vývoj obchodování v regionu jižní a západní Evropy,“ uvedl Mario Freis, výkonný ředitel (CEO) OVB Holding AG.

Holding OVB dosáhl provozního výsledku obchodní činnosti (EBIT) 5,6 mil. eur a za předcházejícím rokem zaostal podle plánu především na základě vyšších výdajů spojených s plněním strategických a regulatorních opatření. „Tento pololetní výsledek odpovídá plánované předpovědi OVB,“ dodal finanční ředitel (CFO) Oskar Heitz.

Předpověď na obchodní rok potvrzena

Předpověď na celý rok 2018 se nemění a jejím základem je mírně klesající obrat při rozdílných trendech specifických pro dané trhy v jednotlivých zemích. Očekává se provozní výsledek obchodní činnosti mezi 13,0 a 13,5 mil. eur.

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované, a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

4 732 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,41 milionu klientů.

V roce 2017 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 225,3 mil. eur a EBIT ve výši 16,0 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Přečtěte si také:

| OVB Allfinanz, a.s.