OVB dosáhla v prvním pololetí roku 2018 růstu obratu a počtu klientů

OVB dosáhla v prvním pololetí roku 2018 růstu obratu a počtu klientů

Kolín nad Rýnem, 7. srpna 2018 – Evropský finančně poradenský holding OVB dokázal zvýšit počet svých klientů v Evropě na 3,41 mil.
Celkové provizní příjmy v prvním pololetí 2018 ve výši 115,3 mil. eur byly o 0,6 procenta vyšší než v předchozím roce. OVB se v Německu přitom podařilo s celkovými provizními příjmy ve výši 29,0 mil. eur téměř vyrovnat pokles v prvním čtvrtletí 2018. V regionu jižní a západní Evropy byl prodejní výkon 29,0 mil. eur po letech dynamického růstu nižší než v předcházejícím roce. Region střední a východní Evropy se vyvíjel velmi potěšitelně a dosáhl zvýšení o 3,9 procenta na 57,3 mil. eur.

„Vývoj obratu v prvním pololetí celkově mírně předčil naše očekávání. Růstem celkových provizních příjmů v regionu střední a východní Evropy se nám podařilo více než vyrovnat utlumený vývoj obchodování v regionu jižní a západní Evropy,“ uvedl Mario Freis, výkonný ředitel (CEO) OVB Holding AG.

Holding OVB dosáhl provozního výsledku obchodní činnosti (EBIT) 5,6 mil. eur a za předcházejícím rokem zaostal podle plánu především na základě vyšších výdajů spojených s plněním strategických a regulatorních opatření. „Tento pololetní výsledek odpovídá plánované předpovědi OVB,“ dodal finanční ředitel (CFO) Oskar Heitz.

Předpověď na obchodní rok potvrzena

Předpověď na celý rok 2018 se nemění a jejím základem je mírně klesající obrat při rozdílných trendech specifických pro dané trhy v jednotlivých zemích. Očekává se provozní výsledek obchodní činnosti mezi 13,0 a 13,5 mil. eur.

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované, a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

4 732 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,41 milionu klientů.

V roce 2017 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 225,3 mil. eur a EBIT ve výši 16,0 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Tuto tiskovou zprávu naleznete také na internetu na:
www.ovb.cz -> Pro média -> Tiskové zprávy

Okay