OVB Holding AG prodlužuje předčasně smlouvy s CEO Mario Freisem a CFO Frankem Burowem

|

Kolín nad Rýnem, 7. dubna 2022. Dozorčí rada dnes rozhodla o předčasném prodloužení smluv CEO Mario Freise (47) a CFO Franka Burowa (49) platných do 31. prosince 2022. Smlouva předsedy představenstva Mario Freise byla prodloužena o dalších pět let do 31. prosince 2027, funkční období Franka Burowa o tři roky do 31. prosince 2025. Nové mandáty začínají platit od 1. ledna 2023.

Mario Freis pracuje ve společnosti od roku 1995 a od ledna 2010 je členem představenstva OVB Holding AG. Původně byl zodpovědný za obchod a produktový management zahraničních poboček, v polovině roku 2014 převzal kompletní zodpovědnost za obchod, vzdělávání a produktový management v celé Evropě. V roce 2016 byl jmenován předsedou představenstva. Frank Burow, který je členem představenstva od ledna 2021, působí ve společnosti OVB od roku 1999, kde začínal nejprve jako externí konzultant a později jako ředitel Group Accounting Controllingu.

»OVB se v posledních letech velmi dobře rozvíjela. Představenstvo společně s celým vysoce motivovaným týmem připravilo udržitelný obchodní model OVB. Dozorčí rada včasným prodloužením smluv pro CEO a CFO v představenstvu potvrdila kurz společnosti OVB Holding AG, vyslala jasný signál ohledně kontinuity a posílila základ pro další růst«, vysvětluje Michael Johnigk, předseda dozorčí rady OVB Holding AG.

Tiskové fotografie členů představenstva OVB Holding AG jsou ke stažení zde: www.ovb.eu/public-relations

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované, a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti.

OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů
 a svými konkurenceschopnými produkty uspokojuje individuální potřeby svých klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří, ochrany a budování majetku. Společnost OVB působí v současné době
v 15 evropských zemích. 5 603 finančních poradců, kteří provozují finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 4,13 milionu klientů. V roce 2021 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkový výnos ve výši 320,7 mil. EUR a EBIT ve výši 21,8 mil. EUR.

OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Tuto tiskovou zprávu naleznete rovněž na internetu na adrese: www.ovb.cz / Pro média / Tiskové zprávy