Andreas Simon nahrazuje v představenstvu OVB Allfinanz, a.s. Maria Freise

Ve složení představenstva OVB Allfinanz, a.s. došlo ke změně.

Andreas Simon nahrazuje v představenstvu OVB Allfinanz, a.s. Maria Freise

Praha,17. srpna 2020

Ve složení představenstva OVB Allfinanz, a.s. došlo ke změně.

Andreas Simon, ředitel a prokurista pro střední a východní Evropu OVB Holding AG, nahrazuje na pozici člena představenstva OVB Allfinanz, a.s. Maria Freise, výkonného ředitele OVB Holding AG a předsedu představenstva OVB Holding AG.

Změna na pozici člena představenstva v České republice je logický krok související s faktem, že Česká republika je jednou ze zemí, kterou má na straně holdingu Andreas Simon dlouhodobě v gesci.

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované, a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými finančními produkty uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku.

Společnost OVB působí v současné době v 15 evropských zemích. Celkem 5 041 finančních poradců provozujících finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost pečuje o zhruba 3,87 milionu klientů. V roce 2019 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkový provizní obrat ve výši 257,8 mil. EUR a EBIT ve výši 14,1 mil. EUR.

OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

OVB Allfinanz, a.s., byla založena v České republice v roce 1992. Jsme hrdí na to, že jsme s více než jedním milionem klientů a čtyřmi miliony historických smluv jednou z nejúspěšnějších zemí v rámci celého holdingu.

Zpět   Sdílet na Facebooku