Průběžná zpráva holdingu za 9 měsíců roku 2017: OVB důvěřuje v Evropě stále více klientů

Kolín nad Rýnem, 9. listopadu 2017 – Evropský finančně poradenský holding OVB navýšil základnu svých klientů ke konci září o 1,9 procenta na 3,33 milio-nu. Od ledna do září roku 2017 přitom holding dosáhl celkové výše provizních příjmů 166,3 mil. eur (předchozí rok: 171,1 mil. eur). V regionu střední a vý-chodní Evropy, na který připadalo 48,5 procenta tržeb, zůstaly celkové provizní příjmy v uvedeném období s hodnotou 80,7 mil. eur do značné míry stabilní (předchozí rok: 81,0 mil. eur). Proti očekávanému oslabení v České republice a téměř stabilnímu průběhu obchodování na Slovensku a na Ukrajině působil vel-mi dynamický vývoj obchodování v Maďarsku, Polsku, Chorvatsku a Rumunsku. V regionu Německo se holdingu OVB podařilo dosáhnout celko-vých provizních příjmů ve výši 42,9 mil. eur (předchozí rok: 46,3 mil. eur). Po silně dynamickém růstu minulých let byly celkové provizní příjmy v regionu jižní a západní Evropa s hodnotou 42,8 milionu mírně nižší než v předchozím roce (předchozí rok: 43,9 mil. eur).

Mario Freis, výkonný ředitel (CEO) OVB Holding AG, uvádí: „Rostoucí počet našich klientů dokazuje, že obyvatelé v Evropě stále více potřebují osobní a kvalifikované komplexní finanční poradenství.“

Realizace strategických opatření ovlivňuje vývoj EBIT

Vedle stále náročnějších regulatorních rámcových podmínek, zvláště regulač-ních vlivů na významných národních trzích v Německu a v České republice, ovlivňuje vývoj výsledků OVB plánované zvýšení investičních nákladů na posí-lení střednědobě a dlouhodobě udržitelné životaschopnosti. Operativní výsledek holdingu OVB činil ve vykazovaném období 10,5 mil. eur (předchozí rok: 12,4 mil. eur).

Pokud jde o celkový výsledek za rok 2017, představenstvo nadále očekává, že obrat bude mírně nižší než v předchozím roce a operativní výsledek bude mírně klesat.

Prezentace výsledků prvních devíti měsíců roku 2017 a průběžná zpráva jsou pro Vás připraveny ke stažení na stránkách www.ovb.eu v rubrice Investor Re-lations.

O holdingu OVB

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované, a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracu-je s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurence-schopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku. Holding OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

4 774 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,33 milionu klientů.

V roce 2016 dosáhl OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celko-vých provizních příjmů ve výši 231,8 mil. eur, EBIT ve výši 16,5 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kotován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Tuto tiskovou zprávu naleznete také na internetu:
www.ovb.cz -> Pro média -> Tiskové zprávy

Ukazatele holdingu OVB za prvních 9 měsíců roku 2017

Operativní ukazatele

3,26 mil.

3,33 mil.

+1,9 %

–6,2 %

–2,8 %

Finanční ukazatele

Změna

Výsledek provozní obchodní činnosti (EBIT)