Personální změna ve vedení OVB Allfinanz CZ

Personální změna ve vedení OVB Allfinanz CZ

• Pavel Manhalter (41) se stává novým členem představenstva OVB Allfinanz, a.s. Bude zastávat pozici Chief Operating Officer (COO) a Chief Financial Officer (CFO).
  • Benedikt Fronc se bude věnovat novým rozvojovým aktivitám na úrovni OVB Holding AG.

S účinností od 1. 12. 2017 se Pavel Manhalter stává novým členem představenstva OVB Allfinanz, a.s. Zodpovědný bude za provoz společnosti, IT a finance.

Pavel Manhalter přichází ze Swiss Life Select, kde získal zkušenosti s řízením této mezinárodní finančně poradenské společnosti. Měl zde na starosti kompletní provoz firmy a právní problematiku včetně compliance.

„Chci využít mnohaleté zkušenosti z předchozího působení v tak důležité zemi pro OVB Holding, jako je OVB Allfinanz Česká republika, a jsem rád, že je to právě OVB, která mi to umožní,“ říká Pavel Manhalter.

„Děkuji Benediktu Froncovi za jeho obětavou práci během posledních dvou let v OVB Allfinanz Česká republika a jsem rád, že mohu jako člena managementu přivítat tak renomovaného odborníka, jakým je Pavel Manhalter,“ říká Miroslav Řezník, CEO OVB Allfinanz, a.s.

O holdingu OVB a OVB Allfinanz, a.s.

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované, a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku. Holding OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.
4 774 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,33 milionu klientů.
V roce 2016 dosáhl OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 231,8 mil. eur, EBIT ve výši 16,5 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kotován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

OVB Allfinanz, a.s., byla založena v České republice v roce 1993 a vůbec jako první a dosud jediná finančně poradenská společnost šestkrát po sobě získala rating AAA EXCELENTNÍ v rámci ČEKIA Stability Award, a patří tak mezi nejstabilnější firmy v České republice. Jsme hrdí na to, že jsme s více než jedním milionem klientů jednou z nejúspěšnějších zemí v rámci celého holdingu OVB. Ročně v ČR uzavíráme cca 150 tisíc smluv.

Okay