OVB vykazuje po třech čtvrtletích nárůst obratu o 11,7 procenta

• Výrazný nárůst obratu ve všech třech regionech
  • Počet klientů se zvýšil o 8,1 procenta
  • Počet finančních poradců vzrostl o 4,5 procenta
  • Hospodářský výsledek Holdingu se výrazně zvýšil o 27,9 procenta

OVB vykazuje po třech čtvrtletích nárůst obratu o 11,7 procenta

Kolín nad Rýnem, 14. listopadu 2019. S dvouciferným nárůstem obratu o 11,7 procenta pokračuje OVB, evropský finančně poradenský Holding, i ve třetím čtvrtletí v úspěšném růstu z prvního pololetí. Během prvních devíti měsíců roku 2019
dosáhly provizní příjmy celkové výše 188,9 mil. eur. V nejsilnějším regionu, kterým je střední a východní Evropa, vzrostly celkové prodejní provize o 6,0 procent. Pozitivní vývoj byl zaznamenán téměř u všech národních společností v regionu. Regionu jižní a východní Evropy se podařilo zvýšit obrat o 29,8 procenta na 54,9 mil. eur. V Rakousku vzrostly výnosy ze zprostředkování o 6,0 procent. Velmi příjemné jsou i zprávy z nové dceřiné společnosti v Belgii. Region Německo svůj výkon zlepšuje průběžně po celý rok. Ve sledovaném období jeho obrat vzrostl o 5,1 procenta na 45,3 mil. eur.

OVB rovněž znovu rozšířila základnu svých klientů o 8,1 procenta, takže koncem září 2019 činil celkový počet 3,71 milionů. Počet finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako svou hlavní činnost, se k rozhodnému dni ve srovnání s předchozím rokem zvýšil o 4,5 procenta na 4 960.

Mario Freis, výkonný ředitel (CEO) OVB Holding AG, k tomu říká: „V našem úspěšném růstu jsme pokračovali i ve třetím čtvrtletí a dynamicky se blížíme v roce 50. výročí naší společnosti ke stanovené cílové pásce. Výrazný nárůst počtu klientů dokládá sílu naší společnosti v Evropě. První úspěchy kromě toho zaznamenává i realizace našich strategických opatření.“

Operativní hospodářský výsledek dokázala OVB v prvních devíti měsících zvýšit o 3,5 procenta na 8,6 mil. eur, a to i přes stoupající objem investic.

EBIT se v regionu střední a východní Evropy podařilo výrazně zvýšit o 12,2 procenta na 7,1 mil. eur. V jižní a západní Evropě se EBIT snížil ze 4,5 mil. eur na 3,4 mil. eur. Operativní výsledek v regionu Německo naproti tomu vzrostl o výrazných 14,8 procenta na 5,6 mil. eur.

Hospodářský výsledek Holdingu vzrostl dokonce o 27,9 procenta na 7,1 mil. eur. Provozní výsledek na akcii dosáhl ve sledovaném období hodnotu 50 eurocentů oproti 39 eurocentům v loňském období.

„Výsledky celého roku 2019 předpokládáme i nadále s velkým optimismem. Jsme dobře připraveni na to, abychom ještě zbývající týdny využili co nejlépe a dosáhli tak obratu a výsledků stanovených jako cílové pro tento obchodní rok“, říká Oskar Heitz, CFO. OVB nijak nemění svůj záměr dosáhnout v roce 2019 výrazného nárůstu obratu a hodnoty EBIT 13,5 až 14,0 mil. eur.

O Holdingu OVB

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované, a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými produkty uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku. Společnost OVB působí v současné době v 15 evropských zemích. 4 960 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako svou hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,71 milionu klientů.

V roce 2018 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 231,3 mil. eur a EBIT ve výši 13,2 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

OVB Allfinanz, a.s., byla založena v České republice v roce 1992. Jsme hrdí na to, že jsme s více než jedním milionem klientů jednou z nejúspěšnějších zemí v rámci celého Holdingu. OVB má více než 2 500 finančních poradců (vázaných zástupců
registrovaných ČNB).

Prezentace výsledků prvního čtvrtletí roku 2019 a průběžná zpráva je pro vás připravena ke stažení na stránkách www.ovb.eu v rubrice Investor Relations.

Tuto tiskovou zprávu naleznete také na internetu na:
www.ovb.cz ➔ Pro média ➔ Tiskové zprávy

Výnosy ze zprostředkování mil. eur 42,3 54,9 +29,8 %
Výsledek před úroky a zdaněním (EBIT) mil. eur 4,5 3,4 −23,0 %
Marže EBIT ** % 10,5 6,3 −4,2 % bodu

*Počet fin. poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost

**Na základě výnosů ze zprostředkování