OVB Allfinanz, a.s. získala licenci jako samostatný zprostředkovatel spotřebitelských úvěrů

OVB Allfinanz získala na konci srpna již čtvrtou licenci od České národní banky (ČNB). Tentokrát jde o licenci na zprostředkování spotřebitelských úvěrů. Předchozí licence se týkají investičního zprostředkování, pojišťovnictví a důchodového a doplňkového spoření.

ČNB v poslední době zpřísňuje podmínky pro distribuci a zprostředkování jednotlivých finančních produktů s cílem zvýšit kvalifikaci nejen finančních poradců, ale všech, kteří zprostředkovávají finanční produkty. Cílem ČNB je zvýšit kvalitu a zajistit klientům vysoký standard v klíčových oblastech osobních a rodinných financí, což konvenuje i s filozofií OVB. „Spotřebitelské úvěry, kam patří i hypoteční úvěry nebo úvěry ze stavebního spoření, patří obvykle mezi dlouhodobé produkty a pro rodiny a jednotlivce znamenají zpravidla vysoký finanční závazek v řádu i několika desítek let. Proto je nutné, aby tato rozhodnutí byla založena na fundovaném základě. Z toho důvodu vítáme snahu o zvýšení kvalifikace pomocí certifikovaných zkoušek a vítáme rovněž požadavek na vzdělání zakončené maturitní zkouškou,“ říká Richard Beneš, produktový a obchodní ředitel a prokurista zodpovědný za poskytování spotřebitelských úvěrů v OVB Allfinanz.

OVB Allfinanz v oblasti těchto zkoušek spolupracuje s renomovaným akreditovaným partnerem, kterým je Vysoká škola finanční a správní. U ČNB je k 5. 9. 2018 registrováno v oblasti spotřebitelských úvěrů 1598 finančních poradců OVB, což je nejvyšší počet registrovaných na finančně poradenském trhu.  Z dalších hráčů mají Partners 1226 registrací a Fincentrum 1053. „Přestože do 30. 11. 2018 lze zprostředkovávat spotřebitelské úvěry bez příslušné akreditované zkoušky, jak umožňuje zákon č. 257/2016 Sb., OVB Allfinanz má v současné době již 1071 finančních poradců, kteří tuto poměrně náročnou zkoušku úspěšně složili. Podotýkám, že OVB Allfinanz požaduje po svých poradcích, aby splnili nejtěžší a nejrozšířenější typ zkoušky, kterou je ´Spotřebitelský úvěr jiný než na bydlení a na bydleníʻ,“ dodává Richard Beneš.

OVB Allfinanz ročně sjednává přes 7000 spotřebitelských úvěrů, přičemž v drtivé většině případů jde o hypoteční úvěry a úvěry ze stavebního spoření. „Jsme si vědomi, že úvěry, zejména krátkodobé na spotřební věci a například na dovolenou, mohou způsobit v rodinných financích nemalé problémy. Proto je interní filozofií OVB tyto úvěry nezprostředkovávat, ale naopak pomáhat klientům s více nevýhodnými úvěry například konsolidacemi úvěrů stávajících do jednoho úvěru od našich renomovaných partnerů,“ dodává Richard Beneš.

O holdingu OVB a OVB Česká republika

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

4732 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,41 milionu klientů.

V roce 2017 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 225,3 mil. eur a EBIT ve výši 16,0 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

OVB Allfinanz, a.s. byla založena v České republice v roce 1993 a vůbec jako první a dosud jediná finančně poradenská společnost 6× po sobě získala rating AAA EXCELENTNÍ v rámci ČEKIA Stability Award, a patří tak mezi nejstabilnější firmy v České republice. Jsme hrdí na to, že jsme s více než jedním milionem klientů jednou z nejúspěšnějších zemí v rámci celého holdingu OVB. V roce 2017 OVB v ČR zprostředkovala zhruba 110 tisíc smluv prostřednictvím cca 1800 certifikovaných poradců.

OVB Allfinanz, a.s. je členem České asociace společností finančního poradenství a zprostředkování (ČASF).

Tuto tiskovou zprávu naleznete také na internetu na:
www.ovb.cz -> Pro média -> Tiskové zprávy

Okay