Osobní poradenství zůstává cenné i v digitálním světě

• Znovu navýšená dividenda na hodnotu 65 eurocentů za akcii
  • Rok 2015 byl nejsilnějším rokem od finanční krize
  • Znovu navýšená dividenda na hodnotu 65 eurocentů za akcii

Kolín nad Rýnem, 3. června 2016 – Mario Freis, od února předseda představenstva OVB Holding AG, zdůraznil ve své řeči před akcionáři společnosti silné stránky evropského holdingu působícího v oblasti finančního poradenství. „Úspěch OVB stojí díky naší mezinárodní působnosti na pevných základech. S pohledem na celkové provizní příjmy a provozní výsledek byl rok 2015 nejlepším rokem OVB od finanční krize. Tento pozitivní trend pokračoval i v prvním čtvrtletí 2016 u všech relevantních finančních ukazatelů,“ říká Freis.

Pro celé odvětví vidí v současné době tři hlavní témata: demografické změny, které v celé Evropě vedou ke klesající výkonnosti systémů sociálního zabezpečení, a tedy i k nedostatečnému zajištění evropských občanů a tendenci k nárůstu rizika chudoby ve stáří, což je zároveň výzvou i příležitostí. Vedle toho přispívají současné nízké úrokové sazby k nejistotě obyvatelstva, a v důsledku tím vedou k opatrnosti při řešení soukromého pojištění a zabezpečení na stáří. Jednu z největších výzev v oblasti finančního poradenství představuje neustále se měnící regulace v celé Evropě.

OVB se při strategickém plánování zaměří v první řadě na hlavní obory své činnosti. Freis oznámil, že OVB bude mimo jiné využívat svého silného evropského postavení pro další budování pozice na stávajících trzích i pro přenesení obchodního modelu na nové trhy, pokud bude vhodná doba a odpovídající rámcové podmínky.

Důležité strategické pilíře vidí OVB v oblasti optimalizace procesů a digitalizaci, abychom i nadále mohli zlepšovat efektivitu a mohli reagovat na měnící se vztahy s klienty. „Naší silnou stránku, osobní a na důvěře založený vztah s našimi klienty, budeme i v budoucnu kombinovat se současnými technickými možnostmi. Technika tak nenahrazuje osobní poradenství, ale klade na něj důraz,“ vysvětluje Freis další strategické zaměření.

Výhled na rok 2016

Po úspěšném roce 2015 a úspěšném prvním čtvrtletí 2016 OVB lehce zvýšila výhled na celý rok a nyní počítá s celkovými provizními příjmy blížícími se úrovni předchozího roku a provoznímu výsledku lehce nad úrovní minulého roku.

Dividenda se opět navýší

Na základě dobrých výsledků roku 2015 valná hromada na návrh dozorčí rady a představenstva při 97% účasti jednomyslně rozhodla, že za obchodní rok 2015 vyplatí dividendu navýšenou o 8,3 % ve výši 65 eurocentů za akcii (2014: 60 eurocentů).

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří, ochrany majetku, pojištění i budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

Více než 5 100 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje zhruba o 3,26 mil. klientů.

V roce 2015 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 224,7 mil. eur a EBIT ve výši 14,0 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Videozáznam s řečí předsedy představenstva OVB Holding AG z valné hromady i podrobné výsledky hlasování k bodům programu valné hromady jsou k dispozici na www.ovb.eu v rubrice Investor Relations.

Okay