Holding OVB proniká na atraktivní trh v Belgii

• Holding OVB získal 100% podíl v belgické firmě Willemot NV se sídlem v Gentu
  • OVB tak pokračuje v evropské expanzi a ukazuje stálý potenciál růstu

Holding OVB proniká na atraktivní trh v Belgii

Kolín nad Rýnem, 11. prosince 2018. Finančně poradenský holding OVB, který působí již na 14 evropských trzích, pokračuje akvizicí v Belgii ve své evropské expanzi v rámci podnikatelské strategie „OVB Evolution 2022“. Tradiční firma Willemot, která byla založena již v roce 1841, je činná jako finančně poradenská společnost. V hospodářském roce 2017 generovala obrat ve výši 11,9 mil. eur.

„Těšíme se na společnou budoucnost, během které budeme profitovat z dlouholetých zkušeností managementu, existující infrastruktury a solidní pozice na trhu. Díky tomu se nám podaří stabilní a plynulý vstup na trh,“ říká výkonný ředitel Holdingu OVB Mario Freis.

Holding OVB povede novou akvizici pod osvědčenou ochrannou známkou Willemot. Firmu i nadále povedou členové vedení Benoît Willemot a Diederik Deman. „S ohledem na její historii sázíme na kontinuitu a stabilitu,“ doplňuje Mario Freis.

Smluvní partneři OVB Holding AG a AG Insurance NV předají belgickému dozoru nad finančním trhem FSMA (Financial Services and Markets Authority) informaci o transakci. Uzavření transakce se očekává ke konci prvního čtvrtletí 2019.

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB při své obchodní činnosti zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované, a především proklientsky orientované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří a ochrany a budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

4 747 finančních poradců majících finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost pečuje o zhruba 3,44 milionu klientů.

V roce 2017 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 225,3 mil. eur a EBIT ve výši 16,0 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).