OVB pokračuje v růstu

• Obrat holdingu stoupl o 4,8 procenta na 57,1 milionu eur
  • EBIT vzrostl o 31,6 procenta na 3,0 mil. eur
  • Výhled na rok 2016 zvýšen

Kolín nad Rýnem, 11. května 2016 – Evropský holding OVB působící v oblasti finančního poradenství zaznamenal v prvním čtvrtletí roku 2016 nad očekávání pozitivní obchodní vývoj. Vzrostly všechny relevantní finanční ukazatele holdingu. Zatímco se celkové provizní příjmy zvýšily o 4,8 procenta, stoupl EBIT o 31,6 procenta a hospodářský výsledek holdingu o 29,0 procent. „V prvních třech měsí-cích tohoto roku jsme v náročném prostředí dosáhli nad naše očekávání dobrého obchodního vývoje. Znovu se prokázala vyváženost a stabilita obchodního mode-lu OVB. Utlumený obchodní vývoj na Slovensku, v České republice a v Polsku byl vykompenzován velmi dobrým vývojem v ostatních zemích regionu střední a východní Evropy. Také Německo obstálo o dost lépe než v předešlém roce. A v regionu jižní a západní Evropy znovu silně vzrostl objem obchodů,“ shrnuje Mario Freis, CEO OVB Holding AG, nejnovější obchodní vývoj.

Vývoj v regionech

Obchod v regionu jižní a západní Evropa pokračoval v dynamickém vývoji a dosáhl zvýšení celkových provizních příjmů o 15,2 procenta a zlepšení výsled-ku o 35,4 procenta. V Německu vzrostly celkové provizní příjmy (při výrazném zlepšení EBIT o 13,3 procenta) o 8,1 procenta. Ve střední a východní Evropě zůstaly provizní příjmy a provozní výsledek oproti předešlému roku pozadu.

Počet klientů, o které se staráme, činil k 31. březnu 2016 3,26 mil. klientů (před-chozí rok: 3,24 mil. klientů). Po celé Evropě o ně pečuje 5 179 finančních porad-ců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost (předešlého roku: 5 204 finančních poradců).

Výhled

Na základě úspěšného prvního čtvrtletí OVB lehce revidovala očekávání obratu a výsledků pro celý rok 2016. Představenstvo nyní očekává pro celý rok obrat blížící se úrovni v minulém roce. Provozní výsledek by se měl pohybovat lehce nad úrovní předešlého roku. „Čísla prvního čtvrtletí jsou dobrá a zčásti převyšují naše očekávání. To znamená, že jsme na správné cestě. Současně stále vidíme velké výzvy. Především v oblasti regulací a změněným rámcovým podmínkám na některých trzích, kterým se musíme včas přizpůsobit,“ shrnuje Mario Freis očekávání představenstva.

O holdingu OVB

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří, ochrany majetku, pojištění i budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

Více než 5 000 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje zhruba o 3,26 mil. klientů.

V roce 2015 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 224,7 mil. eur a EBIT ve výši 14,0 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Prezentace výsledků prvního čtvrtletí roku 2016 a průběžná zpráva je pro vás připravena ke stažení na stránkách www.ovb.eu v rubrice Investor Relations.

Ukazatele holdingu OVB za první čtvrtletí roku 2016

Operativní ukazatele   Jednotka 01. 01. –