OVB pokračuje v růstu v prvních devíti měsících roku 2016

• Celkové provizní příjmy vyšší o 3,2 procenta oproti předchozímu roku
  • Provozní výsledek se zvýšil o 20,4 procenta
  • Posílení v polovině roku zvýšené prognózy pro rok 2016

Kolín nad Rýnem, 10. listopadu 2016 – Evropský Holding OVB AG působící v oblasti finančního poradenství pokračoval v prvních devíti měsících roku 2016 v pozitivním obchodním a ziskovém vývoji: Celkové provizní příjmy holdingu vzrostly o 3,2 procenta na 171,1 mil. eur (Q1–Q3 2015: 165,7 mil. eur). Většina z dceřiných společností OVB zaznamenala dobrý, až velmi dobrý obchodní vývoj. Výsledek holdingu před odečtením úroků a daní (EBIT) se zlepšil o 20,4 procenta na 12,4 mil. eur (Q1–Q3 2015: 10,3 mil. eur).

„S obchodním vývojem v prvních devíti měsících jsme v evropském prostředí celkově velmi spokojeni. Pokračovali jsme v růstu i ve třetím čtvrtletí a naši prognózu, která byla v polovině roku zvýšena, jsme mohli posílit pro celý rok. Vycházíme z toho, že se nám v obchodním roce 2016 podaří lehce navýšit obrat a výrazně operativní výsledek,“ vyjádřil se k obchodnímu vývoji Mario Freis, předseda představenstva OVB Holding AG.

Nejsilnějším regionem zůstává střední a východní Evropa

V regionu střední a východní Evropy se celkové provizní příjmy lehce zvýšily navzdory očekávání těžkých rámcových podmínek v některých zemích v prvních devíti měsících roku 2016 o 0,3 procenta na 81,0 mil. eur (Q1–Q3 2014: 80,7 mil. eur).

V Německu dosáhl holding OVB celkových provizních příjmů 46,3 mil. eur
(Q1–Q3 2015: 47,4 mil. eur).

Objem obchodů v regionu jižní a západní Evropy znovu výrazně posílil. Celkové provizní příjmy vzrostly ve vykazovaném období o 16,6 procenta na 43,9 mil. eur (Q1–Q3 2015: 37,6 mil. eur). Především společnosti ve Španělsku, Itálii a Rakousku zaznamenaly velmi úspěšný vývoj.

Nadproporcionální růst výsledků

Provozní výsledek holdingu OVB se v prvních třech čtvrtletích roku 2016 výrazně zvýšil ve srovnání s obdobím loňského roku z 10,3 mil. eur o 20,4 procenta na 12,4 mil. eur. „Stále vysoký výsledek regionu střední a východní Evropy a lehký nárůst v Německu ovlivnil vedle značného zvýšení výsledku regionu jižní a západní Evropy pozitivní vývoj EBIT k 30. září 2016,“ říká finanční ředitel Oskar Heitz.

Marže EBIT Holdingu, vztažená k celkovým provizním příjmům, se výrazně zvýšila z 6,2 procenta na 7,3 procenta. Provozní výsledek na akcii se zlepšil o 32,0 procenta z 0,51 eur na 0,68 eur. Tím se OVB podařilo dosáhnout zisku na akcii pro celý obchodní rok 2015 již v závěru třetího čtvrtletí 2016.

Prezentace výsledků prvních devíti měsíců roku 2016 a průběžná zpráva je pro vás připravena ke stažení na stránkách www.ovb.eu v rubrice Investor Relations.

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří, ochrany majetku, pojištění i budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

Více než 5 000 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,26 mil. klientů.

V roce 2015 dosáhl OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 224,7 mil. eur a EBIT ve výši 14,0 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Tuto tiskovou zprávu naleznete také na internetu:

www.ovb.cz -> Pro média -> Tiskové zprávy