OVB Allfinanz reaguje na nekorektní obvinění

OVB Allfinanz reaguje na nekorektní obvinění

OVB Allfinanz úspěšně pomáhá více než miliónu klientů s jejich rodinnými financemi už 23 let a přivedla finanční poradenství do ČR.

Praha, 26. srpna 2016 - OVB Allfinanz, a.s. se důrazně ohrazuje proti neobjektivním informacím o práci finančních poradců OVB, které se vyskytly v médiích na základě videodokumentu Rada nad zlato. Toto video je zkreslená účelová kompilace záběrů, která nemá nic společného s reálnou prací finančních poradců OVB. V OVB podnikám již 19 let a mohu vás ujistit, že toto video nevypovídá o skutečné praxi finančního poradenství v OVB Allfinanz, a už vůbec ne o vnitřní kultuře v mém zemském ředitelství. Profesionalita a korektní přístup ke klientům a spolupracovníkům je jednou z hlavních hodnot, které v OVB Allfinanz vyznávám," hodnotí své zkušenosti zemský ředitel OVB Allfinanz Miloslav Horký.

OVB Allfinanz působí v České republice více než 23 let. „Za toto období nám projevilo svoji důvěru  více než  milion klientů, většina z nich se na nás pravidelně obrací, abychom jim pomohli s jejich osobními financemi. Je to projev důvěry a spokojenosti se službami našich poradců. Chceme ujistit všechny klienty, že obvinění OVB, které si přečetli v médiích v uplynulých dnech, nemají nic společného se skutečnou prací drtivé většiny poradců OVB Allfinanz v České republice,“ uvádí Miroslav Řezník, předseda představenstva OVB Allfinanz, a.s.

Samozřejmě podobně jako v každém sektoru, i ve finančním poradenství může dojít k individuálním pochybením, a to i přes sebelepší kontrolní mechanismy. I tyto případy se v minulosti v naší společnosti objevovaly a vždy se jednalo o jednotlivé případy, jichž litujeme a jež neodpovídají našim nárokům na kvalitu našeho poradenství. Výslovně zdůrazňujeme, že valná většina našich poradců reprezentuje kvalitní finanční poradenství. Kontinuálně dále rozvíjíme svůj vnitřní kontrolní systém a přijali jsme řadu opatření včetně  přísných pravidel pro oblast náboru nových poradců a jejich poradenství. Navíc dlouhodobě podporujeme oborovou iniciativu vzniku registru klientských smluv a poradců, kteří je sjednávají. Ta má sloužit k identifikaci nekvalitního finančního poradenství u konkrétních osob.

„Za OVB Allfinanz mohu potvrdit, že řešíme pochybení jednoho leadera a vyvozujeme z toho důsledky, které mají zajistit, abychom jim do budoucna zamezili. Navíc se distancujeme od takového způsobu a formy akcí," říká Miroslav Řezník. „Nevidím však důvod urážet všechny poctivé finanční poradce a obviňovat je plošně z neetického jednání. Rovněž nelze hodnotit jakoukoliv branži na základě působení a způsobu vystupování několika jedinců v soukromí," dodává Miroslav Řezník.

Videodokument není o celkovém pohledu na finanční poradenství, je nevyvážený a bez souvislostí řadí snímky a výpovědi, které byly účelově sestříhané. Řada záběrů pochází ze soukromých oslav několika jedinců a většina těchto záběrů je dva a více let stará. Sám autor videa rovněž přiznal, že obraz finančního poradenství, které ukazuje ve svém díle, neodpovídá skutečné realitě trhu.

„OVB dlouhodobě podporuje a vyvíjí aktivity na podporu finančního vzdělání a finanční gramotnosti. Je nám líto, že autor videa měl možnost za svoji krátkou působnost v branži finančního poradenství poznat neprofesionální jedince. Proto však nemůže dehonestovat převážnou většinu finančních poradců. Pravděpodobně si neuvědomil, co tímto videem může způsobit. Navíc OVB za poslední roky ukončila smluvní vztah s řadou poradců, kteří dělali nekvalitně svoji práci. Bohužel musíme konstatovat, že řada těchto poradců nadále působí na trhu,“ dodává Miroslav Řezník.

Holding OVB se sídlem v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se OVB zaměřuje na dlouhodobé, široce koncipované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří, ochrany majetku, pojištění i budování majetku. Společnost OVB působí v současné době ve 14 evropských zemích.

Více než 5 100 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, pečuje o zhruba 3,26 mil. klientů.

V roce 2015 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 224,7 mil. eur a EBIT ve výši 14,0 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).

Tuto tiskovou zprávu naleznete také na internetu:

www.ovb.cz -> Pro média -> Tiskové zprávy