OVB Allfinanz pomáhá plnit kouzelná přání

OVB Allfinanz pomáhá plnit kouzelná přání

Praha, 13. května 2015 – Společnost OVB Allfinanz je generálním partnerem neboli dobrodárcem charitativního projektu Kouzelná přání, díky kterému pomáhá plnit přání handicapovaným dětem, seniorům, sociálně či ekonomicky slabším osobám.

Spolupráce mezi finančně-poradenskou firmou OVB Allfinanz a neziskovou organizací začala počátkem roku 2015. „Když jsme hledali zajímavý projekt, u nějž bychom chtěli jako OVB Allfinanz být, líbila se nám myšlenka Kouzelných přání pomáhat těm, kteří nemají to štěstí, aby si je mohli plnit sami,“ říká Dušan Pavlů, marketingový ředitel OVB Allfinanz, a dodává: „Tedy základní myšlenka, která jde ruku v ruce s naší misí finančního poradenství pomáhat plnit přání našim klientům.“ Partnerství OVB Allfinanz spočívá ve financování chodu projektu, takže všechny peněžní dary mohou být využity výhradně na pomoc potřebným.

Podpora OVB Allfinanz je ale ještě větší. Samotná centrála již tři přání splnila a mimo to se na celostátní konferenci finančních poradců v Brně vybrala nemalá částka, díky které bylo možné pomoci šesti rodinám s vážně nemocnými dětmi a jedné sociálně slabé seniorce splnit další přání. Do budoucna by se měla spolupráce ještě více rozšířit na regionální úroveň právě díky finančním poradcům OVB Allfinanz.

Projekt Kouzelná přání založila v roce 2012 Alena Zdvihalová, jež stojí za celou myšlenkou této organizace, která se snaží pomoci všem, k nimž nebyl život příliš laskavý a musí bojovat s životními překážkami. Kdo potřebuje pomoci, může se přihlásit přes web nebo facebook. „Přání dorazí k nám, my ho prověříme a následně zveřejníme na našich stránkách nebo ho rozešleme dál mezi naše kontakty,“ říká Alena Zdvihalová. Každý si tak může vybrat, koho konkrétně chce podpořit, a rovněž zvolit formu. „Pomoc je tak mnohem rychlejší a vyhýbáme se zbytečné byrokracii,“ dodává. K dnešnímu dni se podařilo splnit již 50 přání v celkové hodnotě 850 tisíc korun.

O holdingu OVB

OVB Holding AG se sídlem v Kolíně nad Rýnem patří mezi přední evropské zprostředkovatele finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se zaměřuje na široce koncipované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými produktovými partnery a svými službami uspokojuje individuální potřeby svých klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na penzi, ochrany majetku, pojištění i budování majetku. Společnost OVB působí v současné době v celkem 14 zemích Evropy. V 7 z nich včetně České republiky je na trhu jedničkou. Přibližně 5 200 finančních poradců má finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost. V roce 2014 dosáhl OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 214 mil. eur a EBIT ve výši 12,3 mil. eur. Se společností OVB Holding AG se od července 2006 obchoduje na Burze cenných papírů ve Frankfurtu nad Mohanem (Prime Standard, ISIN DE0006286560).