Mario Freis nový CEO OVB Holding AG

Mario Freis nový CEO OVB Holding AG

Mario Freis CEO OVB Holding AG

Kolín nad Rýnem, 5. února 2016 – Mario Freis (40), dosud Chief Sales Officer (CSO), je dozorčí radou s okamžitou účinností jmenován na pozici Chief Executive Officer (CEO) evropského holdingu působícího ve finančním poradenství.

Dosavadní CEO Michael Rentmeister odstoupil s okamžitou účinností z funkce a k 31. březnu 2016 odchází na základě vzájemné dohody z holdingu OVB.

Během svého čtyřletého působení jako CEO významně přispěl k rozvoji společnosti. „OVB děkuje panu Rentmeisterovi za poskytnuté služby,“ uvádí předseda dozorčí rady OVB Holding AG Michael Johnigk.

Mario Freis, který působí v OVB od roku 1995, patří od ledna 2010 k představenstvu OVB Holding AG. Nejprve byl zodpovědný za obchod a produktový management na trzích mimo Německo, v polovině roku 2014 převzal v celé Evropě zodpovědnost za obchod, vzdělávání a produktový management. Mario Freis přispěl významnou měrou k budování a růstu evropských zemských společností. V dubnu 2015 převzal jako člen představenstva OVB Německo ještě i operativní zodpovědnost za obchod na německém trhu.

Jako zastupující CEO byl dozorčí radou jmenován dlouholetý Chief Financial Officer (CFO) Oskar Heitz (62). Tímto krokem byla zajištěna kontinuita a stabilita. Mimo jiné se Oskar Heitz významně podílel na vstupu společnosti v polovině roku 2006 na burzu.

Vedle Maria Freise a Oskara Heitze patří nadále Thomas Hücker (50) jako Chief Operations Officer (COO) k budoucímu představenstvu společnosti. Thomas Hücker je mimo jiné zodpovědný za koordinaci a řízení mezinárodních IT aktivit společnosti.

Předseda dozorčí rady Michael Johnigk: „Těší mne především, že OVB má v osobě Maria Freise CEO, který přichází z vlastních řad. Dozorčí rada sází na zkušeného manažera, jenž má v OVB dlouholeté zkušenosti. Přináší co největší možnou zkušenost, aby byla OVB na dynamicky se měnícím evropském trhu úspěšně nasměrována a nadále se rozvíjela.

Mario Freis: „Děkuji za projevenou důvěru. Výzvy spojené s novou funkcí se ujmu s největší zodpovědností a plným nasazením.

O Holdingu OVB

OVB Holding AG se sídlem v Kolíně nad Rýnem patří mezi hlavní a respektované evropské zprostředkovatele finančních služeb. Od svého založení v roce 1970 se zaměřuje na široce koncipované finanční poradenství pro domácnosti. OVB spolupracuje s více než 100 významnými poskytovateli produktů a svými konkurenceschopnými službami uspokojuje individuální potřeby klientů v oblasti životního zabezpečení, zajištění na stáří, ochrany majetku, pojištění i budování majetku. Společnost OVB působí v současné době v celkem 14 zemích.
Přibližně 5 000 finančních poradců, kteří mají finanční poradenství jako hlavní výdělečnou činnost, obsluhuje cca 3,3 mil. klientů. V roce 2014 vytvořil OVB Holding AG se svými dceřinými společnostmi celkové provizní příjmy ve výši 214,0 mil. eur a EBIT ve výši 12,3 mil. eur. OVB Holding AG je od července roku 2006 kótován na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560).